Lurer Du På Hva Du Trenger Å Vite Om Å Kjøpe HVAC- Utstyr ? Les Dette!

HVAC-enheten din kan betraktes som hjertet og sjelen i hjemmet ditt. Når ovnen eller klimaanlegget pumper ut behagelig luft, fører kanalene den dit du bor i hjemmet. For å sikre at det fungerer for deg slik du ønsker det, sjekk ut tipsene nedenfor.

Forsikre deg om at du sjekker filtrene i klimaanlegget. Dette er viktig fordi det å sjekke filtrene dine kan utgjøre forskjellen mellom rimelige reparasjoner og dyrere på linjen. Prøv å legge den inn i den månedlige timeplanen din, slik at du ikke glemmer å sjekke filtrene regelmessig.

Ikke bli overrasket om HVAC-entreprenøren du velger, foretar en evaluering av hjemmet ditt. Enhver god entreprenør vil bruke tid på å se på systemet du har for øyeblikket og hva behovene er for ditt hjem. De vil også se på kanalsystemet ditt og se etter luftlekkasjer.

Forsikre deg om at du regelmessig rengjør rusk som kan bygge opp på eksterne kondensatorenheter. Spesielt etter dårlig vær, bør du inspisere enheten. Overoppheting kan oppstå, noe som vil være problematisk.

Smør oljeportene på kondensatoren en gang hvert år. Porten har vanligvis enten en gummi- eller metallhette på toppen av den. Plukk ut en SAE 20-type olje fordi den ikke har noe vaskemiddel, er lett, og du bør legge rundt 10 dråper i portene, men ta den dit de ikke blir for fulle.

Du vil plassere kompressorenheten i et skyggelagt område. Enheten din trenger ikke å jobbe så hardt for å kjøle inneluften hvis luften den suger fra er kjøligere.

Forsikre deg om at vekselstrømmen er slått av når du ikke bruker den. Huset vil bare varme opp til et visst nivå, og et anstendig HVAC-system kan raskt kjøle ned dette når du er hjemme. Den bruker mer strøm hvis du holder den i gang.

Unngå at hjemmet ditt blir veldig varmt. Selv de beste klimaanleggene kan bare avkjøle hjemmet ditt omtrent 20 grader Farenheit. Hvis hjemmet ditt blir 100F eller mer, vil det bare avkjøles til omtrent 80F. Dette er ikke en trygg og behagelig temperatur for deg å sove i.

Hvis du har et vindus klimaanlegg, må du sjekke og se om det har en energisparer-knapp. Bruk i så fall den! Dette slår av viften når enheten ikke kjøler luften, noe som kan spare deg for så mye som 30 kwh i løpet av en måned!

Leter du etter en effektiv måte å kjøle hjemmet ditt på? Vurder å installere en fordampningskjøler for hele huset. De bruker vann til å avkjøle luft i stedet for tradisjonelle kjemiske kjølevæsker, og bruker tonn mindre energi til å kjøle hjemmet ditt enn de andre enhetene. Når det er sagt, fungerer de best i tørre klimaer og ikke i det fuktige.

Disse tipsene hjelper deg med å holde HVAC-systemet i god form hele tiden du bor hjemme. Skriv ut dette og besøk det en gang i året, slik at du vet hva du trenger å gjøre. Jo mer innsats du legger inn i hjemmet, desto mer nytte får du av det.

Posted in Hjemmeoppussingstips.